Kupi ulje

Ulja za reduktore

Shell Omala S4 GXV je sintetičko ulje na bazi poli alfa olefina (PAO) najnovije Shell-ove formulacije koja osigurava produžen vek trajanja ulja i odličnu zaštitu industrijskih reduktora koji su izloženi visokim opterećenjima. Poseduje nizak koeficijent trenja i dobre performanse pri niskim temperaturama, što ga čini idealnim za vetroturbine i druga slična udaljena područja primene gde se zahteva dug radni vek ulja. Pogodno je za širok raspon zatvorenih industrijskih zupčanika, posebno za one sa stalnim visokim opterećenjem gde je potrebna povećana zaštita od mikro-korozije (mikropitting). Pogodno je i za primenu u reguktorima koji rade u uslovima ekstremnih temperatura ili pritisaka. Proizvodi se u gradacijama 150220, 320 i 460.

  • pakovanje od 20 litara (ISO 150, 220, 320, 460)
  • pakovanje od 209 litara (ISO 150, 220)

Shell Omala S4 WE je ulje najnovije tehnologije koje koristi sintetičko polialkilen glikolno bazno ulje (PAG) posebno formulisano za pužne reduktore. Osigurava produženi vek trajanja i efikasanost pužnih reduktora.  Osigurava do 70% manje habanja pužnih reduktora, dvostruko duži vek trajanja i 75% manji koeficijent trenja od konvencionalnog mineralnog ulja, pomažući tako povećanju proizvodnosti i smanjenju troškova održavanja. Primenjuje se kod industrijskih sistema pužnih reduktora – za upotrebu u teškim radnim uslovima, kao što su velika opterećenja uz ekstremne temperature. U poređenju sa konvencionalnim uljima, Shell Omala S4 WE može značajno smanjiti gubitke energije (do 10%) u pužnim reduktorima. Pogodno je kada se traži produženi radni vek, posebno kada se zahteva izuzetna zaštita zbog nepristupačnih lokacija, npr. za ležajeve vetroturbina. Pogodno je za ležajeve i druge komponente kod sistema podmazivanih zapljuskivanjem. Sadrži polialkilen glikol i nije kompatibilno s mineralnim uljima ili mnogim sintetičkim uljima. Proizvodi se u gradacijama 150220, 320 i 460.

  • pakovanje od 20 litara (ISO 150, 220, 320, 460)
  • pakovanje od 209 litara (ISO 220, 320)

Shell Omala S4 GX su vrhunska sintetička reduktorska ulja nove generacije, na bazi PAO, namenjena za podmazivanje teško opterećenih industrijskih zupčastih prenosnika, izloženih visokim temperaturama i udarnim opterećenjima. Odlikuju se izuzetnom oksidacionom i termičkom stabilnošću, izvanrednim podnošenjem opterećenja, zaštitom od pojave mikro-pitinga i odličnim niskotemperaturnim karakteristikama. Odlično štite od rđe i korozije, čak i prisustvu vode. Superiorna u odnosu na konvencionalna mineralna ulja, Shell Omala S4 GX ulja se preporučuju i za podmazivanje teško dostupnih sklopova, kao što su zupčasti sistemi vetro-turbina. Proizvodi se u gradacijama 68, 100, 150, 220, 320, 460 i 680.

  • pakovanje od 20 i 209 litara

Shell Omala S1 W 460 je reduktorsko ulje koje je proizvedeno od kvalitetenog mineralnog rafinisanog ulja visokog indeksa viskoznosti. Pogodno za zatvorene zupčanike male brzine i lakše do srednje opterećene pužne zupčanike kao i za podmazivanje parnih cilindara koji rade u uslovima visokih temperature i visokih pritisaka. Otporno na stvaranje naslaga i taloga čime osigurava pouzdan rad i zaštitu tokom intervala zamene.

  • pakovanje od 209 litara